Yurtdışı Turlar » MEDENİYETLER BEŞİĞİ ASYA » Orta Asya ve Kafkasya
Tailormade
Tailormade

MOĞOLİSTAN & DOĞU ALTAYLAR & ORHUN VADİSİ & NAADAM

Çöllerden Bozkırlara Moğolistan ve Naadam Festivali
TÜRKİYE’DEN İLK KEZ Doğu Altaylar ve Sagsai’de geleneğin gerçek sahipleri Moğol göçebeleri ile at üstünde kartal avı.. Dev altın kartal ile kızıl tilki avının gerçek deneyimi.. Yine TÜRKİYE’DEN İLK DEFA Bayan-Ölgii’de yerel NAADAM festivali.. Altayların güreşçileri ve Moğol okçularını Ulgii Tolbo Gölü kıyısında izlemenin heyecanı.. Nehirlerde olta avı, kımız, kopuz ve gırtlak müziği.. Deve sırtında Gobi Çölü.. Göktürk yazıtları, Tonyukuk abideleri ve Orhun kitabeleri.. Orta Asya’nın son göçebeleri ile sıra dışı bir Moğolistan..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade
Tailormade

YAKUTİSTAN

Dünyanın En Soğuk Yolculuğu (-72°C’de Seyahat)
TÜRKİYE’DEN İLK KEZ ve SADECE MATİLDA’DA dünyanın en soğuk yolculuğu ve -72°C derecede Yakutistan.. Sıra dışı bir bir keşif, sınırları zorlayan bir seyahat.. Dünyanın en soğuk köyü Oymyakon ve akıllara durgunluk veren buz deneyimleri.. Yakut Türkleriyle konaklama.. Chochur Muran’da gurme.. Soğuk Kutup ve gök tanrıcı Yakutların kış tanrısı Gış Kağan.. Indigirka nehrinde yüzme.. Saka köyleri ve gizemli Türk mitolojisi.. Poslar içinde Ren geyiği safarileri.. Yakut atları.. Gulag ve Stalin’in Kemikler Yolu.. Kış zamanı donmuş krallık..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade

ATALAR DİYARI KIRGIZİSTAN

Tanrı Dağları'ndan Balasagun'a Manas Destanı
Hanlıklar, kağanlar, kahramanlar ve destanlar.. Uygurlar’dan Karahanlılar’a eski Türk tarihi.. Uçsuz bucaksız bozkırlarda Tanrı dağının son efendileri.. Kartal avı, keçe çadırları, kımız ve at üstünde okçuluk.. Kırgız göçebeleri, yurtlar ve gelenekler.. TÜRKİYE’DEN İLK DEFA ve SADECE MATİLDA ÖZEL ETKİNLİĞİYLE ünlü yazar Cengiz Aytmatov’un oğlu ile tanışma ve çay sohbeti.. Oba ateşi etrafında Manas destanı.. Tadı damakta Orta Asya gurmesi.. Dağ göllerinden sarp vadilere atalar diyarı Kırgızistan..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade

KAMÇATKA

Pasifik'in Ateş Çemberi
Pasifik’in ateş çemberi Kamçatka ve üç yüz volkanlı diyara nefes kesen bir keşif.. Özel helikopter ile Kurile kıyılarında Kamçatka ayıları safarisi.. Yanardağ dumanının volkanik gürültülere karıştığı Avacha volkanı zirvesi.. Bystraya nehrinde sakin rafting ve kral somon avı.. Gayzerler vadisi.. Özel tekne ile Rus koyu ve Üç Kardeş Kayalıkları.. Starichkov adasında deniz aslanları ve katil Orca balinaları.. Kamçatka şamanları Koryaklar..  Ksudach krateri.. Khodutka kaplıcaları.. Kamçatka Yarımadası ve Asya’nın külleri..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade

ALTAYLAR

Börteçine İzinde Türk Ana Yurdu
Kutsal Dağ Altaylar ve ata yurdunun kadim bekçileri Altay Türkleri.. Sibirya’nın en ulaşılmaz noktalarına nefes kesen bir keşif.. Çulişman Vadisi ve Altın Dağlar.. Gorno Altaysk ve gizemli Altay Prensesi.. İskitlerin izinde Pazırık Kurganları.. Çin ve Tibet’ten başlayıp Moğolistan’a uzanan İpek Yolu hattında destansı Chuya karayolu.. Altay otağında Türk gırtlak müziği Hömey.. Efsanevi Şambala’nın geçiş kapısı Beluça ve Chuya ile Katun ırmakları.. Kızıl Çin, Katu Yarık ve Kurai bozkırı.. Türk ana yurduna sıra dışı bir yolculuk..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade

TRANS-KAFKASYA

Ermenistan & Gürcistan (Madam Carla Serena'nın İzinde)
19.yüzyılın sıra dışı kaşifi Madam Carla Serana’nın gözünden Trans-Kafkasya.. Mavi göklere uzanan mabetler, sarp vadiler ve zümrüt çayırlar.. Kazbek dağı eteğinde Gergeti.. Dünyanın en erken şarap üreticilerinden Kakheti ve Gürcü hanedanı Chavchavadze'nin mirası Tsinandali malikanesinin labirent şarap mahzenleri.. Hor Virap Manastırı ve Ağrı Dağı’nı Ermenistan tarafından seyir.. Kafkasya’nın en büyük gölü Sevan.. Antik Roma’da eski Erivan.. Gürcü ve Ermeni mutfağı.. Yanı başımızda sıra dışı macera Trans-Kafkasya..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade

DONMUŞ BAYKAL

Sibirya'nın Gizemi
Kış zamanı donmuş Baykal ve Sibirya’nın gizemi.. Dünyanın en derin gölünü buz tutmuş halde hovercraft araçlarla geçiş.. Sibirya kurtlarıyla taygada safari.. SADECE MATİLDA’DA mistik bir ritüel: Buryatya şaman ayini.. Esrarengiz Olkhon adası ve Sibirya efsaneleri.. Buryat köyleri ve bozkırda Türk-Moğol kültürü.. Baykal buzulları ve baş döndüren Khoboy Burnu.. Circum Baykal Tren Yolu ve tarihi Trans Sibirya hattı.. Donmuş yüzeyde kar motorları heyecanı.. Ogoi ve eski Budist gelenekleri.. Alışılmışın dışında bir Sibirya.. 
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade
Tailormade

ŞAMANİK TUVA

Tuva Şamanlarıyla Vecd (Tuva Tundrasında Şaman Kampı)
TÜRKİYE’DEN İLK KEZ ve SADECE MATİLDA’DA Tuva tundrasında Şamanizm’e adanan rota.. Issız Tuva yurtlarında konaklama ve gece karanlığında Kam ayinleri.. Chindozyn bozkırında Tuva şamanıyla vecd.. Biy Khem obası ve göçebe Tuva Türkleri.. Gök tanrı töreni.. Kam otağında kişiye özel tılsımlı taşlar ritüeli.. Fallar ve kehanetler.. Kutsal Khairykan dağı eteklerinde çadır kampları ve kamp ateşiyle gerçek Şamanik trans.. Tuva gırtlak müziği Kömey dinletisi ve Tuva çay seremonisi.. İki dünya arasında ezoterik Tuva..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade

SİBİRYA RAPSODİSİ

Yenisey & Hakasya & Tuva
Hakasya tundrasında konaklama ve Şuşenskaya’da Sibirya hamam klasiği banya deneyimi.. Yenisey Nehri ve Orta Asya Türkleri.. Sibirya kır gelenekleri.. Abakan coğrafyası.. Sayan dağlarının kıvrımlarında Uyuyan Savaşçı tepesi.. Uçsuz bucaksız bir bozkır.. Şaman ayinleri ve Türk gırtlak müziği Tömey.. Arkeoloji ve Etnografya keşifleri.. Beş bin yıllık kaya resimleriyle Kazanovka.. Abakan ve Krallar Vadisi.. Salbyk Yazıtları ve Şamanik kutsal kayalar.. Krasnoyarsk’tan Yenisey kıyılarına, Tuva’dan Hakasya’ya Sibirya rapsodisi..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade

ÖZBEKİSTAN & KARAKALPAKİSTAN & KIZILKUM ÇÖLÜ

Tarihi İpek Yolu (Konaklarda Geceleme ve İpek Yolu Gecesi)
Timur’un ülkesi Özbekistan ve Maveraünnehir boyunca İpek yolu.. Emirler, alimler, seyyahlar ve kervanlar.. Çini kaplı medreseler, devasa külliyeler ve göğe uzanan kuleler.. Cümle kapıları ve yaldızlı arabeskler.. Altın çağın Türk-İslam mimarisi ve ametist motifler.. Orta Asya ezgileri ve dansları ile İpek Yolu Gecesi.. Özel siparişle geleneksel Özbek Pilavı.. Büyük İskender’in izinde Nürata.. Kızılkum çölü, ozanlar ve yurt çadırları.. Buhara, Semerkand, Hive, Karakalpakistan, Aydarkul, Beruni, Taşkent, Şehr-i Sebz ve Kaşkaderya..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade
Tailormade

BEYAZ GECELERDE ÇARLIK RUSYASI

Moskova-St.Petersburg (Çar Büyük Petro'nun Sarayında Konaklama)
TÜRKİYE’DEN İLK DEFA ve SADECE MATİLDA’DA Çar Büyük Petro’nun sarayında konaklama ve Tolstoy, Puşkin, Çehov ve Gorki’nin uğrak yeri tarihi restoranda çarlık gurmesi.. Çar sofrasından Kamçatka yengeci çorbası ve şampanyalı Sibirya nehri Çuha balığı.. Kızıl Meydan ve Moskova.. St.Petersburg’da beyaz geceler.. Yaşayan efsane Ermitaj Müzesi.. Nazım Hikmet’ten Çaykovski’ye kültür ve sanat.. Rasputin’in izinde Yusupov Sarayı.. Petro ve Pavel kalesi.. Tarihin mimariye büründüğü sırlarla dolu Çarlık Rusyası..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
İLETİŞİM

Merdivenköy Mah. Bora Sok. No:1 NİDAKULE
Kat: 7 Göztepe/İstanbul
Telephone:   +90 216 468 88 30
FAX:               +90 216 357 02 32
E-mail:           [email protected]

E-BÜLTEN