Yurtiçi Turlar » Köşe Bucak İstanbul
Tailormade
Tailormade

KLASİK ARABALAR İLE NOSTALJİK İSTANBUL (KİŞİYE ÖZEL)

1950'lerin Araçları İle Boğaziçi ve Nostaljik Demiryolu Seferi
TÜRKİYE’DEN İLK DEFA 1950’lerin klasik arabalarıyla nostaljik bir seyir.. Üstü açık cadillac, eskidikçe güzel chevrolet ve ford efsanesi.. İki kişiye özel bir gezi ve anıları ölümsüzleştirecek benzersiz fotoğraf kareleri.. Yeşilçam müzikleriyle Boğaziçi sefası.. İstanbul’da yaşayan geçmiş.. Haliç kıyıları ve Eminönü’nde balık ekmek.. Adı gibi güzel Bebek.. Rahmi Koç Müzesi’nde geçmişe yolculuk.. Buharlı trenin sisleri ve taş plak sesleri.. SADECE MATİLDA’DA saygı değer bir hatıra efsane bir rota..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade
Tailormade

İSTANBUL'DA ZEN (GÜN DOĞUMU ve GÜN BATIMINDA YOGA)

İstanbul'da Zen Budizm'i ve Yoga Meditasyon Kampı
BURCU KARAKULAK ile İstanbul’da Zen Budizm’i.. Gün doğumundan gün batımına meditasyon ve yoga.. 6.yüzyıla dayanan bir felsefe, varoluşa yaklaşma ve bir yaşama sanatı.. Şehirden doğaya mistik yolculuk.. Asya’daki Leh Polonezköy ve İstanbul’un en sakin en sessiz köşeleri.. Ahşap bungalov evlerde konaklama.. Zen taşlarının sihirli öyküsü.. Semboller, tütsüler, ritüeller ve çiçekli bahçeler.. Doğayla iç içe huzur ve dinginlik.. Bir yaşama sanatı Zen ve İstanbul’da ruhani yenilenme..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade
Tailormade

NEYLE MEY MEYLE NEY (TARİHİ ŞARAP EVİNDE NEYZENLE ÖZEL MEY KEYFİ)

Sufi Sanatkar İle İstanbul'da Oryantalizm
TÜRKİYE’DEN İLK KEZ 19.yüzyıl şarap evinde SADECE MATİLDA GEZGİNLERİNE ÖZEL neyzenle şarap.. Osmanlı saraylarından günümüze Oryantalist Resim Koleksiyonu ve üç yüz yıllık bir sanat yolu.. Galata Mevlevihanesi ve Horasan’dan Anadolu’ya sufizm.. Mistik İran tasavvufu.. Pera’da Pers gurmesi: Kabâb-e Barg (Berg Kebabı), Safranlı Pilav ve Fesencan.. Manastır Süryani Şarabı.. Neyzen Tevfik’in izinde hiciv ve hikaye.. Sufi sanatkar ile İstanbul’da oryantalizm ve Mezopotamya'nın binlerce yıllık iki geleneği mey ve ney..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade

HALİÇ'İN FENER'İ BALAT'IN RENKLERİ (KAHİN RESSAMLA BULUŞMA)

Fener & Balat & Ayvansaray & Cibali
Tarihi yarımadanın batı yakası ve eski İstanbul’un bohem semtleri.. Rengarenk konaklar ve antikacılar.. TÜRKİYE’DEN İLK KEZ ve SADECE MATİLDA’DA kahin ressamla buluşma ve sanat atölyesinde esrarengiz anılar.. Ortodoks dünyasının merkezi Fener Rum Patrikhanesi.. Suya atılan haç.. Kilise, sinagog ve camilerle kültürel bir mozaik.. Haliç sandalcıları.. Mezat evleri.. Kızıl Mektep Fener Rum Lisesi.. Anemas zindanları.. Efsanevi Demir Kilise’den meşhur Cibali Karakolu’na Haliç’in Fener’i Balat’ın renkleri..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade
Tailormade

MARCO POLO'NUN İSTANBUL'U

Bir Gezginin Gözünden Ortaçağ İstanbul'u (Tarihi Mekanda Ortaçağ Mezeleri)
Marco Polo’nun destansı yolculuğuna köprü olan 13. ve 14.yüzyıl İstanbul’u.. Otantik Bizans mimarisi.. Efsanelerle dolu ayazmalar, tılsımlı anıtlar ve fetih öncesi Doğu Roma’nın izleri.. Mistik çarşılar ve tarihi hanlar.. Cenevizliler’den günümüze Galata.. Pera’da bir Fransisken: Santa Maria Draperis Kilisesi.. Bizans bulvarları ve meydanları.. Kesik Burunlu İmparator Jüstinyen ve şaheseri Bazilika Sarnıcı.. Fener’den Balat’a Ortodoks tarihi.. Haliç'in Levanten semtleri.. Doğudan batıya İpek Yolu’nun sonu İstanbul..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade
Tailormade

PERA'DA DÜNYA MUTFAKLARI (Gurme Rehber ile Ödüllü Restoranlarda)

Fransız Bistrosu - İspanyol Tapas Barı - İtalyan Restoranı - Yunan Tavernası
Dünyanın en seçkin mutfaklarından oluşan yerel lezzetleri İstanbul gezginleriyle buluşturan bir gurme yolcuğu.. Geleneksel Avrupa restoranlarını İstanbul’un tarihi yolu ‘Grande Rue de Pera’da bir araya getiren efsane bir rota.. Fransız bistrosunda sabah kahvaltısı ve kahve keyfi.. İspanyol barında sangria eşliğinde sıcak ve soğuk tapas tadımı.. İtalyan restoranında Napoli usulü odun ateşinde pizza ve Pera’nın büyülü gün batımı manzarasıyla ünlü eski Yunan tavernasında Rum mezelerinden akşam yemeği..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade

OSMAN HAMDİ BEY'İN İZİNDE İSTANBUL

Bir Arkeolog.. Bir Ressam.. Ve Bir Müzecinin İstanbul'u..
Türk müzeciliğinin kurucusu Osman Hamdi Bey'in izinde İstanbul Arkeoloji Müzesi.. Dünyada müze binası olarak tasarlanan ve kullanılan ilk on müzeden biri ve Türkiye’nin ilk müzesi.. Osman Hamdi’nin tarihi keşfi İskender Lahdi.. Ortadoğu’nun ilk yazılı anlaşması Kadeş tabletinden Hammurabi’nin yasalarına, Babil’in İştar Kapısı’ndan ünlü Romalı şair Sappho heykeline arkeolojik keşifler.. Osman Hamdi’nin paha biçilmez eseri: Kaplumbağa Terbiyecisi.. Osman Hamdi’den Picasso’ya Türkiye’nin ilk güzel sanatlar müzesi..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade

BOĞAZİÇİ'NDE KÖŞKLER ve KASIRLAR

Sultanlardan Kraliçelere Lale Devri İstanbul'u (Anadolu Kavağında Yemek Keyfi)
SADECE MATİLDA'DA Anadolu yakasını süsleyen büyülü Osmanlı sarayları ve geçmişten günümüze şehrin mücevherleri gibi parlayan tarihi köşk ve kasırlar.. Sultanları, kraliçeleri, şahları, prensesleri, dük ve düşesleri ağırlayan salonlar ve kapalı kapılar ardında saklı hikayeler.. Bir imparatoriçenin aşk yuvası: Beylerbeyi Sarayı.. Kaymak Mustafa Paşa Cami ve Lale devrinin öyküsü.. Adile Sultan Sarayı.. Dillere destan Küçüksu Kasrı.. Hidiv’den Mecidiye’ye İstanbul’un zamana direnen inci yapıları..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade

OSMANLI İSTANBUL'U (HAREMDE GEZİ ve SARAY LEZZETLERİ)

Tarihi Yarımada ve Payitahtın Öyküsü (Osmanlı Mutfağından Lezzetler)
Asya’dan Avrupa’ya uzanan sınırları ile 16.yüzyılın en güçlü imparatorluğu Osmanlı’nın hikayesi ve son başkent İstanbul’da tarihi yapıları.. Topkapı sarayı ve Payitaht’ın öyküsü.. Bilinmeyen yönleriyle Harem’de gezi.. Ödüllü gurme restoranda Fatih Sultan Mehmet’in ‘Matbah-ı Beray-i Has’ yemeklerinden hazırlanacak özel bir öğle yemeği.. Bizans’tan Osmanlı’ya Ayasofya.. Batının ‘mavi mabedi’ Sultan Ahmet Camii. Arasta Çarşısı ve Caferağa Medresesi.. Ve adım adım İbrahim Paşa Sarayı (Türk İslam Eserleri Müzesi)..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade
Tailormade

BAHRİYELİ İSTANBUL (Osmanlı Saray Arşivinden Deniz Ürünleri Gurmesi)

İstanbul'da Denizcilik Tarihi
TÜRKİYE’DEN İLK DEFA dünyanın en eski buharlı römorkörlerinden biriyle Haliç’e yolculuk, II. Dünya harbinin tanığı Uluçalireis denizaltısını keşif ve SADECE MATİLDA özel rezervasyonuyla tarihi mekanda 15.yüzyıl Osmanlı saray mutfağından levrek biryan keyfi.. Üç kaptan-ı derya mirası: Barbaros Hayreddin Paşa Türbesi, Sinan Paşa Külliyesi ve Kılıç Ali Paşa Camii.. Osmanlı saltanat kayıkları.. Ertuğrul Fırkateyni’nin kalıntıları.. Osmanlı’nın ilk kandili Ahırkapı Deniz Feneri.. Tadı damakta kalacak mavi rota İstanbul..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade

İSTANBUL'DA MEVLEVİHANELER ve TEKKELER

Bir Lokma Bir Hırka (Hocapaşa Mevlevileri Sema Ayini)
Dünyanın en mistik ve en ünlü sufi tarikatlarından Mevleviliğin izinde İstanbul Mevlevihaneleri ve 14.yüzyıldan günümüze İstanbul kuytuluklarında kalmış tarihi tekkeler.. Galata ve Bahariye Mevlevihaneleri.. İstanbul’da Bektaşi ocağı: Emin Baba Dergahı.. Buhara Özbekler Tekkesi.. Ayni Ali Baba’dan Ummi Sinan’a Kadiri, Cerrahi ve Halvetiliğin öyküsü.. Tarihi atmosferde büyüleyici bir Mevlevi sema ayini.. Köklü gelenekler, kültürel miraslar, ritüeller ve kadim sırlar.. Tarihin derinliklerine felsefi ve ruhani bir yolculuk..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade

MİMAR SİNAN YOLU

İstanbul'da Mimar Sinan Eserleri
Dünya mimarlık tarihinin en büyük ustalarının başında gelen Mimar Sinan’ın İstanbul şaheserleri.. Dülgerlikten Osmanlı baş mimarlığına yükselen bir dehanın çarpıcı hikayesi.. Hüsrev Kethuda Hamamı’ndan Kaptan-ı Derya Barbaros Paşa Türbesi’ne, Molla Çelebi’den Süleymaniye’ye Mimar Sinan’ın İstanbul’a mirası yapılar.. Her biri birbirinden özgün eserlerinin tarihi geçmişi.. Süleymaniye’de kuru fasulye Tophane’de nargile.. Mimar Sinan’ın mezarı ve kayıp kafatasının sırrı.. Osmanlı mimarisi ardında koca mimarın izleri..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade
Tailormade

YEŞİLÇAM YALILARI

İstanbul'da Türk Sinemasını Ağırlayan Köşkler ve Mekanlar
TÜRKİYE'DEN İLK DEFA unutulmaz Türk filmlerine ev sahipliği yapan tarihi Yeşilçam yalıları.. Saklı sokakları, semtleri ve plato-mekanlarıyla kamera arkasının gizli geçmişi.. Ünlü yönetmenlerden yıldız oyunculara Yeşilçam ve tüm özel detaylarıyla Türk sinema tarihi.. Meşhur filmlerin bilinmeyen gerçekleri.. Türkiye'nin ilk sinema müzesinde büyülü bir sanat yolculuğu.. Yeşilçam sokağı ve Beyoğlu sinemaları.. Avrupa yakasından Asya'ya dekorlarıyla ve mekanlarıyla Türk sinemasında İstanbul...
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade

KUMKAPI & SAMATYA (İkinci Bahar'ın Ali Haydar'ında Kebap ve Kumkapı Geceleri)

İstanbul'un Saklı Köşesi Renkli Mozaiği
Bizans surlarının içinde İstanbul’un unutulmuş semtleri ve eski İstanbul’dan mistik görüntüler.. Eski ahşap evler, Rum ve Ermeni kiliseleri, tarihi konaklar ve küçük mahalle dükkanları.. Nuri Bilge Ceylan’ın ödüllü filmi ‘Üç Maymun' ve bir zamanların efsane dizisi ‘İkinci Bahar'ın çekildiği mekanları ile Samatya.. Dizinin meşhur kebapçısı Ali Haydar’ın yerinde usta şefin elinden kebap ziyafeti.. Balık restoranların çevrelediği ünlü meydanıyla Kumkapı.. Ermeni Patrikhanesi.. Kadırga’dan Samatya’ya renkli İstanbul mozaiği..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade

KIZIL ADALAR (İki Yüz Yıllık Konakta Rum Mutfağından Yemek Keyfi)

Heybeli'den Büyükada'ya Prens Adalar
Heybeli’den Büyükada’ya İstanbul’un gözdesi prens adalar.. Servi ağaçları, mavi yaseminler ve yediveren gülleri.. Kulaklarda çınlayan melankolik fayton sesleri.. Begonvillerle kaplı asırlık köşkler.. Çam yeşilinden Marmara mavisine süzülen Arnavut kaldırımları.. Türk edebiyatının izleri ve adalı yazarların evlerinde anılar.. Heybeliada Ruhban Okulu.. Bizans’tan Osmanlı’ya tarihi miraslar.. Keşiş mabedi manastırlar.. İki yüz yıllık konakta Rum mezeleriyle yemek keyfi.. Mimoza kokulu kıvrımlı yollara yolculuk..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade

YAHUDİLER'İN İSTANBUL'U

Galata'dan Haliç'e İstanbul'da Yahudi Mirası
Kökleri Bizans’a kadar uzanan İstanbul Yahudilerinin tarihi öyküsü ve kültürel mirası.. Sinagoglar, köşkler, evler ve mahalleler.. Yüzyıllarca kapalı toplum yaşayan bir cemaatin bilinmeyen yönleri.. Balıkçı Avraam’dan Manav Nesim’e bir zamanlar Galata.. 240 yıllık Yahudi konağının tarihi hatıraları arasında gurme öğle yemeği.. Özel izinlerle Ahrida, Aşkenaz ve Neve Şalom sinagogları.. Terziler sinagogunda sanat dokumaları.. İlk ahşap sinagog İştipol’den hahambaşılık binasına Yahudiler’in İstanbul’u..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade

OSMANLI SARAY ve KORULARI (FERİYE SARAYINDA BOĞAZA NAZIR YEMEK)

Sultanların İzinde Saraylar, Köşkler ve Kasırlar
Ihlamur vadisi ve Osmanlı mimarisinin en zarif örneklerini taşıyan Merasim ve Maiyet Köşkleri.. Havuzlu Ihlamur mahalli, Muhabbet Bahçesi ve tarihi Hacı Hüseyin bağları.. II.Abdülhamit’in göz alıcı mabedi Yıldız Sarayı.. Kızlarağası’ndan Malta Köşkü’ne kasırları, camisi, tiyatrosu ve çini atölyesiyle geç Osmanlı tarihinin büyülü korusu ve gözde yapıları.. Saray Koleksiyonları Müzesi.. Osmanlı mimarisinin ilginç örneği Feriye sarayının muhteşem manzarası ve eşsiz atmosferinde ödüllü şefin elinden unutulmayacak bir yemek keyfi..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade

KÖRLER ÜLKESİ KADIKÖY

Yeldeğirmeni'nden Kalamış'a Kadıköy ve Çevresi (Süreyya Operasında Senfoni)
Bir rahibin kehaneti: Körler Ülkesi Kadıköy.. Retro semt Yeldeğirmeni ve dünyaca ünlü sanatçıların elinden çıkan sokak sanatı Mural İstanbul.. Huzurlu ve sakin havasıyla Moda.. Nostaljik apartmanlar, tiyatro salonları ve kahve dükkanları.. Tarihi tabla böreği.. Birbirinden özgün tarihi köşkler, deniz ve rıhtım.. SADECE MATİLDA gezginlerini gezi sonunda karşılayan bir sanat şöleni: Süreyya Operası’nda senfoni ve opera gecesi.. Trenler sırdaşı Haydarpaşa.. Bir tatlı huzur Kalamış.. Her köşesi sürprizle dolu Kadıköy ve çevresi..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade

YERALTINDA İSTANBUL (Binbeşyüz Yıllık Sarnıçta Gurme Yemek Keyfi)

İstanbul'un Gizemini Koruyan Tarihi Yeraltı Yapıları
Binlerce yıldır çözülememiş bir bilmece.. Efsanelerle dolu gizemli tüneller ve mekanlar.. Bahçeler ve anıtlarla süslü dillere destan Bizans saraylarının izleri ve nefes kesen yeraltı yapıları.. Antik malikhane ve köşk kalıntıları.. Binbeşyüz yıllık yeraltı sarnıcında Osmanlı saray sofrasından yemek keyfi.. Tauri Forumu’ndan Theodosius Takı’na Bizans tarihinin ve mimarisinin benzersiz örnekleri.. Yeraltındaki saray Yerebatan.. Binbirdirek ve Şerefiye sarnıçları.. Saklı ayazmalar.. Dehlizlerinde kaybolacağımız Yeraltındaki İstanbul..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade

ADIM ADIM TATAVLA

İstanbul Rumları'nın İzinde (Tarihi Rum Meyhanesinde Yemek Keyfi İle)
Şehrin kadim sakinleri İstanbul Rumlarının izinde cumbalı evlerin süslediği eski semtler.. Dar sokakları ardında unutulmuş kiliseler.. Sanatsal bir mimariye ev sahipliği yapan tarihi mezarlıklar.. Dükkanlardan tavernalara her köşesinde tarihi değerler.. Ünlü mahalle kabadayısı Hrisantos’tan çiçekçi Sabuncakis’e ilginç Rum hikayeleri.. Gözler önünde saklı bir mabet: Aziz Esprit Katedrali.. Evangelistra Rum Kilisesi’nden Aya Lefter’e On iki Havariler’den Protestan Mezarlığına beş yüz yıllık bir öykünün tarihi ve mimari izleri..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade

ESKİMEYEN İSTANBUL

Cihangir'den Karaköy'e Farklı Bir Hikaye
Dar sokakları, Fransız bistrolarını andıran mekanları ve kedileriyle ünlü Cihangir.. Yerel dükkanlara ve İstanbul’un en iyi antikacılarına ev sahipliği yapan Çukurcuma.. Firuzağa’dan Cihangir Camii’ne tarihi mabetler.. 2014 Avrupa yılın müzesi seçilen Masumiyet Müzesi ve bir romanın kurmaca evreni.. İkbal kahvesinden Cihangir’e Orhan Kemal Müzesi.. İstanbul Soho’su Tophane.. Osmanlı İstanbul’unun kiliseden camiye çevrilen ilk yapısı Arap Cami.. Zamanın durduğu Karaköy ve eskimeyen İstanbul..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade

İSTANBUL KANATLARIMIN ALTINDA

VIP Helikopter ile İstanbul Turu (Planlı ve Kişiye Özel)
İki kıtadaki tek şehir İstanbul’u özel tasarım VIP helikopter ile keşif.. Haliç, tarihi yarımada ve Boğaziçi semalarında İstanbul’un tarihi, kültürel ve doğal tüm güzellikleri.. İstanbul’a kuş uçuşu tanıklık etmenin keyfi ve bir kez yaşanacak nefes kesen bir deneyim.. Gökyüzünde kaptan pilottan İstanbul rehberliği.. Özel mikrofonlu kulaklıklar ile helikopter içinde sohbet imkanı.. Uçuş süresince fotoğraf ve videolar ile ölümsüzleşecek gerçeküstü anlar.. Hezarfen Ahmet Çelebi’nin İstanbul’una heyecan dolu bir yolculuk..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
İLETİŞİM

Merdivenköy Mah. Bora Sok. No:1 NİDAKULE
Kat: 7 Göztepe/İstanbul
Telephone:   +90 216 468 88 30
FAX:               +90 216 357 02 32
E-mail:           [email protected]

E-BÜLTEN