Yurtdışı Turlar » MEDENİYETLER BEŞİĞİ ASYA » Güney Asya ve Uzakdoğu
Tailormade

NEPAL & BHUTAN & TİBET AY TAKVİMİ FESTİVALİ

Himalayalar'ın Gölgesinde (Keşişlerle Manastır ve Sıcak Taş Hamamları)
Himalayar’ın gölgesinde iki efsane ülke Nepal ve Bhutan.. TÜRKİYE’DEN İLK KEZ ve SADECE MATİLDA ile Budist tapınağında keşişler ile buluşma, manastırda yemek ve tören salonunda ayin.. Yine SADECE MATİLDA’DA Bhutan sıcak taş hamamları deneyimi ve Newari evinde Nepal’li aile ile geleneksel Katmandu gecesi.. Festivaller diyarı Bhutan ve Paro Tibet Ay Festivali’ne katılım.. Kaplan Yuvası Manastırı ve Bhutan-Tibet ezoterizmi.. Kale-tapınaklar, rahipler, din, felsefe ve mimari.. Festival zamanı Asya’nın renkleri..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade
Tailormade

GİZEMLİ ÇİN

Geçmişten Günümüze Çin (Geleneksel Kang Konaklaması ve Çin Gurmesi)
TÜRKİYE’DEN İLK KEZ ve SADECE MATİLDA’DA Çin’in son imparatorluk ailesinin avlulu kang odalarında konaklama ve pandantif kapılar ardındaki antik mobilyalar arasında kendimizi Çin hanedanlığında hissedeceğimiz bir deneyim.. Zamanın durduğu kent Pingyao.. Kuzey Dağı ve Hengshan Manastırı.. Esrarengiz Yungang mağaraları.. Ölümsüz taş ordu Terracota Heykelleri.. Su kasabaları, hutong mahalleler, çay seremonileri, gurmeler ve masal bahçeler.. Taoizm ve Konfüçyüsçülük.. Çin Seddi’nden Şangay’a gizemli Çin..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade
Tailormade

TİBET'TE YEDİ GÜN

Tanrılar Ülkesi Tibet ve Batı Çin (Everest'te Bir Gece)
TÜRKİYE’DEN İLK KEZ ve SADECE MATİLDA’da Tibet ve Batı Çin’i bir araya getiren kült bir keşif.. Dünyanın en yüksek tapınakları ve en eski manastırları.. Kırmızı cüppeli Budist keşişler, törenler ve ayinler.. Güneş Şehri Lhasa.. Dalay Lama’nın izinde Potala ve Norbulingka.. Tibet yörüklerinin kutsal mabedi Jokhang.. Yaşayan ortaçağ krallığı Shigatse.. Everest’te gün batımı ve gün doğumu.. Çin pandalarıyla buluşma.. Dünyanın en büyük Buda heykeli Leshan anıtı.. Yasaklı ülkenin kapılarını aralayan efsane bir deneyim..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade
Tailormade

SAKURA ZAMANI GELENEKSEL JAPONYA

Eskiyle Yeninin Arasında (Budist Tapınağında Konaklama ve Şafak Ayini)
TÜRKİYE’DEN İLK KEZ ve SADECE MATİLDA’DA samuray vadisi ve Budist tapınağında konaklama.. YİNE SADECE MATİLDA ile Kuonji’de şafak ayini.. Ellerimizle çekeceğimiz halatlarla Yamanaşi dağlarında çınlayacak gonglar, su ruhu sumi mürekkebinin altın ejderha ve tütsülere karıştığı atmosferde Sutra töreni.. Ryokan odalarda geceler.. Tüyler ürperten intihar ormanı Aokigahara.. Sumolarla yemek.. Gion ve kimonolu geyşalar.. Kawagoe köyü.. Şinto mabetleri, Bambu patikaları ve Sakura zamanı geleneksel Japonya..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade
Tailormade

SAKLI KORE ve JEJU ADASI

Sakin Sabahlar Ülkesi (Budist Manastırında Bilgelerle Konaklama)
TÜRKİYE’DEN İLK DEFA ve SADECE MATİLDA’DA Budist tapınağında konaklama ve bilge rahiplerle iki gün.. Göknar ormanları arasında inziva manastır hayatı.. Törensel deneyimler ve mistik bir felsefe.. Üç Mücevher mabetleri.. Gaya vadisi eteklerinde Haeinsa ve Kore Tripataka kutsal yazıtları.. Dünyanın Yeni Yedi Harikasından biri Jeju Adası ve doğa harikaları.. Kuzey Kore ile gizemli sınır: Geri Dönmeyenler Köprüsü.. Okyanus kıyısında Busan.. Buda’nın izinde Bulguksa.. Hwaseong Kalesi.. Sakin sabahlar ülkesi Kore..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade
Tailormade

VAHŞİ ENDONEZYA

Sumatra ve Mentawai Adaları
TÜRKİYE’DEN İLK KEZ ve SADECE MATİLDA’DA vahşi Endonezya ve yağmur ormanlarının kadim bekçileri Mentawailer.. Ezoterik Doğu Hint Adaları: Sumatra ve Siberut.. Palmiye yapraklı Uma kulübelerinde konaklama.. Yüzlerce yıllık gelenekleri belgesel tadında keşif.. Zehirli oklar, dövmeli vücutlar, sivriltilen dişler, nehirde balık avı, tütünler ve totemler.. Padang’tan Bukittinggi’ye Rumah Gadang evleri ve yeryüzü cenneti Pulau Pasumpahan.. Zümrüt renkli ormanların tropikal sahillere karıştığı kayıp bir dünya..  
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade

BÜYÜK SEYLAN YOLCULUĞU

Adım Adım Sri Lanka (Tarihi Çay Yolu Treni ile Nanu Oya-Ella)
Sandal ağaçları, egzotik kumsallar ve dünyaca ünlü çay tarlaları.. TÜRKİYE’DEN İLK KEZ ve SADECE MATİLDA’DA dünyanın en ikonik tren yolculuğu Nuwara Eliya-Ella.. Kemerli viyadükler ve zümrüt taraçalarda sari elbiseli çay toplayan köylüler.. Yine SADECE MATİLDA’DA iki sıra dışı gurme: Baharat bahçesi ve Negombo sahilinde cooking class.. Aromaterapik masajlar.. Antik başkent Anuradhapura.. Kandy ve Buda’nın dişi.. Asya leoparının izinde Yala Ulusal Parkı ve tarçın kokulu vahşi yaşam. Gözyaşı adası Sri Lanka..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade
Tailormade

HELİKOPTER ile TRANS-HİMALAYA (MATİLDA TRAVE ÖZEL SEFERİ)

Nepal & Everest & Lukla & Namche & Katmandu Vadisi
TÜRKİYE’DEN İLK KEZ MATİLDA TRAVEL ÖZEL SEFERİ helikopterle Everest, Lukla ve Namche uçuşları.. Katmandu’dan havalanıp bir gün sonra Katmandu’da son bulan nefes kesen rota: gökyüzünden Himalaya.. Yanı başımızda Everest.. Bulutlar sarmalından Namche’ye iniş.. Himalayalar’ın mucizevi insanları Şerpalar ve Şerpa evinde Namche pazar sofrası.. Budist keşişlerle manastır deneyimi.. Thanka’da Lama Reenkarnasyonu.. Sadu dervişleri, tapınaklar ve ölü yakma törenleri.. Kaşiflerin arşivinden Trans-Himalaya..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade

BALİ ve CAVA

Antik Cennet Endonezya
Banyan ağaçları, kutsal mabetler, binlerce ada ve doğunun mistik havası.. TÜRKİYE’DEN İLK DEFA ve SADECE MATİLDA’DA Banyumala şelaleleri ve zümrüt havuzu.. Su Tapınağı’nda arınma ayini.. Ramayana’nın izinde Parambanan ve dünyanın en büyük Budist yapısı Borobudur.. Ahşap kanolarla Ulun Danu Bratan.... Ubud ve Ye, Dua Et, Sev film mekanları.. Aktif yanardağ Batur.. Gün batımında Tanah Lot.. Göğe asılı Uluwatu.. Tegalalang pirinç taraçaları.. Padang Padang sahili.. Cava’dan Bali’ye egzotik Endonezya..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade
Tailormade

BAŞTAN BAŞA HİNDİÇİN

Vietnam & Kamboçya & Laos & Tayland & Myanmar
TÜRKİYE’DEN İLK KEZ ve SADECE MATİLDA’da Vietnam & Kamboçya & Laos üçlüsünü Hindiçin’in bilinmeyen yüzü Kuzey Tayland ve Myanmar’ı da içine alan Altın Üçgen ile buluşturan destansı yolculuk.. Hindiçin’in en ilginç kabilesi uzun boyunlu kadınlar.. Dünyanın en büyük tapınak şehri Angkor.. Ha Long Koyu’nda romantizm.. Cu Chi tünelleri ve Vietnam savaşının izleri.. Chiang Rai ve efsanevi Beyaz Tapınak.. Kimmerler’in esrarengiz tarihi.. Hasır şapkaların gölgesinde baştan başa Hindiçin..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade
Tailormade

BİLİNMEYEN TAYVAN

Gözden Uzak Asya (Tarihi Alishan Ekspresi ile Kutsal Orman)
Baştan sona TÜRKİYE’DEN İLK DEFA ve SADECE MATİLDA’DA bilinmeyen Tayvan.. Tarihi Alishan Ekspresiyle Kutsal Orman.. Hinoki ağaçları ve bambu patikaları..  Shifen ve gökyüzü feneri dükkanları.. Saklı tapınaklar, maden kasabaları ve geleneksel ada yaşamı.. Atayal, Thao ve Tsou kabileleri.. Gökle yerin buluştuğu su cenneti Güneş Ay Gölü.. Rengarenk sokak pazarlarından dağ köylerine gurme keşifler.. Taroko Boğazı ve Kırlangıç Mağarası.. Yehliu Burnu.. Pasifik’in ortasında Güzel Ada gözden uzak Asya..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade
Tailormade

HİMALAYA KAR LEOPARI SAFARİSİ

Şerpalar ile Annapurna Vadilerinde Kar Leoparı Ekspedisyonu
TÜRKİYE’DEN İLK KEZ ve SADECE MATİLDA ile Himalayar’da kar leoparı safarisi.. Everest'in bilinmeyen kahramanları Şerpalar ile Annapurna vadileri ve dünyanın en gizemli hayvanının izinde unutulmayacak bir keşif.. Himalayalar’ın Laneti Yarshagumba ve esrarengiz tacirlerle buluşma.. Asırlık asma köprüler, Yak otlakları ve ıssız manastırlar.. Antik Mani Duvarı.. 4x4 jeepler ile alışılmışın dışında bir Annapurna yolculuğu.. Kar leoparının kendi topraklarında enstantane anlar ve deklanşörle parlayacak bir foto safari..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade

TAYLAND ADALARI

Koh Samui & Yao Yai & Koh Phangan & Phuket & Phi Phi & James Bond
Andaman denizini Tayland körfezi ile buluşturan efsane rota.. Tropik yeşilliklerin kristal maviliklere karıştığı rüya gibi bir seyahat.. Sonsuzluk havuzundan Siyam körfezi.. Mistik bir coğrafyanın her köşesine serpilmiş egzotik manzaralar.. Denizden fırlamış devasa kayalıklar, büyüleyici lagünler, dalları sahillere uzanan palmiye ağaçları, altın rengi güneş, turkuaz sular ve pudra beyazlığında sıcacık kumsallar.. Sürat tekneleri ile yeryüzü cennetleri.. Bohem burjuvalar ve balayı çiftleri.. Gözden uzak romantik ve huzurlu Tayland Adaları..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade
Tailormade

FİLİPİNLER, HONG KONG ve MACAO

Adalar Ülkesinden İnci Nehri Ülkelerine
TÜRKİYE’DEN İLK DEFA ve SADECE MATİLDA’DA Filipin adalarını İnci Nehri ülkeleriyle buluşturan tropik bir macera.. Özel küçük uçaklarla kuş bakışı Çikolata Tepeleri.. Kanolarla Yeraltı Nehri koyları ve gizemli mağaralar.. Bohol’da Filipin Tarsier’i safarisi.. Balayı tadında Boracay.. Palawan ve El Nido’nun el değmemiş lagünleri.. Pasifik sularında tekne barbekü.. Macellan’ın izinde Mactan kıyıları ve Cebu.. Hong Kong’un neon ışıkları.. Çin’in diğer yüzü Macao.. Zümrüt renkli sulardan mistik şehirlere başka bir Asya..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade
Tailormade

BAHARAT YOLU

Goa & Kerala & Koçi
TÜRKİYE’DEN İLK KEZ ve SADECE MATİLDA’DA Baharat Yolu’nun İzinde Goa ve tanrının seçtiği yer Kerala.. Güney Hindistan’ın bilinmeyen incileri.. Kakule vadisinde fil safarisi.. Alleppey yüzen evleri.. Vasco de Gama’nın izinde Koçi.. 12 yılda bir açan mucize çiçek Kurinji’nin toprakları.. Bakir ormanlar, savanlar, çavlanlar ve sömürge geçmişinin izleri.. Uçsuz bucaksız baharat tarlaları.. Geleneksel palmiye şarabı.. Periyar Gölü ve Bengal Kaplanı patikası.. Baharat kokulu Kerala ve Goa kumsallarında deniz, kum ve güneş..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade
Tailormade

MİSTİK HİNDİSTAN

Asya'nın Renkleri (Mihrace Sarayında Konaklama ve Varanasi Ayinleri)
TÜRKİYE’DEN İLK KEZ ve SADECE MATİLDA ile Hint racalarının gözdesi Alwar ve 14.yüzyıl mihrace sarayında konaklama.. İlahi kent Varanasi ve ghat ayinleri.. Kayıklarla Ganj Nehri, seremonik tapınaklar ve ölü yakma törenleri.. Hindu, Budist ve Sihler.. Aşka adanan anıt Taj Mahal.. Yoda dergahı aşram deneyimi ve Hint felsefesi.. Fil sırtında Amber kalesi.. Bilinmeyen Racastan Alwar.. Efsanevi Bhangarh Kalesi.. Pembe şehir Jaipur.. Çek çekler ile eski Delhi.. Mahatma Ghandi’nin izleri.. Mistik Hindistan ve Asya’nın renkleri..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade

PAKİSTAN ve ÇÖLİSTAN

İndus Vadisi Uygarlığı
İndus Vadisi Uygarlığının izinde Pakistan keşfi.. Pencap’ın tasavvuf bahçesi Lahor.. Fars mimarisinin Babür stiline karıştığı büyülü yapılar.. Şah Cihan’ın gizli cenneti Şalemar Bahçeleri ve Cihangir’in mezarı.. Güney Asya’nın egzotik gizemi Çölistan ve Kırk Hisarlı Çöl Prensesi Derewar Kalesi.. Wagah sınır kapısı ve dünyanın en ilginç seremonilerinden Pakistan-Hindistan bayrak töreni.. Mistik derviş müzikleriyle Sufi gecesi.. Pakistan mutfağından seçmeler.. İndus’ta İskenderiye Uch Sharif.. Asya’nın yalnız güzeli Pakistan..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
İLETİŞİM

Merdivenköy Mah. Bora Sok. No:1 NİDAKULE
Kat: 7 Göztepe/İstanbul
Telephone:   +90 216 468 88 30
FAX:               +90 216 357 02 32
E-mail:           [email protected]

E-BÜLTEN