Yurtiçi Turlar » Ege ve Akdeniz
Tailormade
Tailormade

YÖRÜK YOLU

Yedi Yüz Yıllık Bir Göçün Hikayesi (Sarıkeçili Yörükleriyle Gerçek Bir Göç Kervanı)
Yerleşik dünyadan çok uzakta bir yaşam mücadelesi ve yüzlerce yıllık bir göçün hikayesi.. TÜRKİYE’DEN İLK DEFA ve SADECE MATİLDA’DA Sarıkeçili Yörükleri ile gerçek bir kervan yolculuğu.. Yemyeşil vadilere açılan kıvrımlı dağ yolları ve saklı patikalar.. Toroslar’ın yıldızlı gökyüzü altında büyülü geceler.. Kara kıl çadırlarında konaklama.. Göçebe yaşam tarzı ve bir hafta sürecek konar-göçer hayatı.. Yörük ayranı ve odun ateşinde dağ keçisi eti.. Anadolu’nun son göçerleriyle bir kez yaşanacak destansı bir deneyim..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade

EGE KÖYLERİ (Tarihi Taş Konaklar ve Eski Bir Manastırda Konaklama)

Kazdağları'ndan Beşparmaklar'a Ege'nin En Saklı ve En Güzel Köyleri
Ege’nin az bilindik topraklarına nefes kesen bir yolculuk.. Zeytin ağaçları ardına saklanmış taş evler ve kır kahveleri.. Dibek kahvesinin öyküsü ve Belen kahvesinde ‘Ormancı’ ezgileri.. Ev yapımı börek ve baklava kokularının sardığı sokaklar.. Ramiz Dayı’nın (Tuncel Kurtiz) mekanında yemek keyfi.. Kazdağları’nın Şaman köyü Tahtakuşlar.. Birgi’de Osmanlı esintileri.. Eski Rum köyü Yeniçarohori.. Adı gibi şirin Şirince.. Ege’nin eksiksiz en saklı ve en güzel köyleri.. Dağ başında mutlak bir huzur ve sıcakkanlı insanların masalsı diyarları..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade

ANTİK EGE

Eski Çağ Ege Uygarlıkları'nın İzinde
Homeros’un izinde İlyada ve Odessa’nın anayurdu Truva keşfi.. Antik dünyanın en büyüğü Phokaia ve Siren Kayalıkları.. Filozoflar şehri Miletos.. Antik çağın kehanet merkezi Didim.. Bir tanrıçanın zarif kenti: Afrodisias ve Afrodit’in öyküsü.. Priene ve Dünyanın en eski şehir mimarisi.. İlklerin ve görkemli krallığın başkenti Pergamon.. Antik zamanların yaşayan diyarı Efes ve Meryem Ana Evi gizemi.. Kutsal kent Hierapolis ve beyaz imparatorluk Pamukkale.. Saklı medeniyet Aizanoi.. UNESCO mirası değerlerimiz ve Ege uygarlıklar atlası..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade

DAĞLIK ve OVALIK KİLİKYA

Çukurova'dan Toroslar'a Anadolu'nun Sırları
Çukurova’dan Anavarza’ya Ovalık Kilikya ve Toros dağları eteklerinde Dağlık Kilikya’ya sıra dışı bir yolculuk.. Anadolu’nun en az bilinen antik kentleri ve saklı harabeleri.. Dağlar ve vadiler ardına gizlenmiş Kilikya mirasları.. Tarsus Roma Yolu’nda tarihi adımlar.. Sarp uçurumların cesur mabedi Mavga Kale.. Kanlıdivane’nin sırları.. Uzuncaburç, Cambazlı, Olba, Adamkayalar ve Elaiussa Sebaste keşifleri.. Silifke dalyanında mavi yengeç ve Adana’da ciğer kebabı geleneği.. Keşfedilmeye bekleyen Kilikya ve Anadolu’nun sırları..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade

YEŞİL EGE MAVİ AKDENİZ (Kelebekler Vadisi'nde Konaklama)

Ege ve Akdeniz Kıyılarında Deniz, Kum, Güneş, Tarih ve Arkeoloji..
Yeryüzündeki cennet: Datça.. Halikarnas’ın öyküsü ve Bodrum’da bir gece.. Beş bin yıllık mistik bir keşif: Kayaköy.. Bitmesi istenmeyecek bir keyif: İztuzu, Ölü Deniz, Kelebekler Vadisi, Kekova, Dalyan, Kaş ve Olympos’ta deniz, kum, güneş ve tekne turları.. Benzersiz bir deneyim: Kız Kumu ve deniz üstünde yürüyüş.. Heybetli Baba Dağı’nda gün batımı.. Geçmişin ruhunu yaşatan antik kentler.. Faralya’nın ıssız sahillerinde huzur.. Saklıkent Kanyonu’nda yürüyüş.. Ege’nin Akdeniz’le kucaklaştığı kekik kokulu topraklar..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade

HATAY ANTEP LEZZET DURAKLARI

Doya Doya Yemek Köşe Bucak Tarih (Taş Konaklarda Geceleme)
Musa Dağı’ndan Asi Nehri’ne binlerce yıllık uygarlıkların kadim toprağı Hatay.. Tarihi çarşıları, hanları ve hamamlarıyla eski zaman şehri Gaziantep.. İki komşu şehrin dillere destan yöresel lezzetlerini tarihi mekanlarıyla buluşturan tadına doyumsuz bir gezi.. Özel tekne ile Halfeti ve Rumkale’de kayıp şehrin sırları.. ‘Çingene Kızın’ izinde Zeugma Mozaik Müzesi.. Belkıs Harabeleri’nde keşif.. Binlerce yıllık bir gizem: Yesemek.. Titus Tüneli’nde zaman yolculuğu.. Doğu Akdeniz boyunca doya doya yemek köşe bucak tarih..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade

LAVANTA KOKULU KRALLAR VADİSİ

Isparta'dan Burdur'a Gül Kokulu Mor Yolculuk
Lavanta kokulu köy Kuyucak ve mora bürünen bahçelerinin görsel şöleni.. Uçsuz bucaksız lavanta tarlalarında sihirli yürüyüşler.. Doğanın mistik patikası Adada ve Antik Kral Yolu.. Berrak turkuaz suları ve bembeyaz kumsallarıyla okyanus sahillerini andıran Salda Gölü.. TÜRKİYE’DEN İLK DEFA SADECE MATİLDA gezginlerine özel ünlü İngiliz gurme belgeselinin Türkiye bölümü mekanında Eğirdir usulü çapak dolması ve levrek tava.. Meşhur Burdur Şişi.. Aşıklar ve krallar şehri Sagalassos.. Anadolu’nun lavanta kokulu mor rotası..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
Tailormade
Tailormade

KIBRIS'I KEŞFETMEK

Kıbrıs'ın Diğer Yüzü (Beşparmaklar'a Jeep Safari ve At Üstünde Kozanköy)
Sadece lüks otel ve gece eğlencelerinin dışında gezginlerine çok daha fazlasını sunmaya hazır Kıbrıs’ın diğer yüzü.. TÜRKİYE’DEN İLK DEFA ve SADECE MATİLDA kaşiflerine özel rotada nefes kesen deneyimler ve keşfedilmeyi bekleyen mekanlar.. At üstünde Kozanköy.. Beşparmaklar’da Jeep Safari.. Damak Çatlatan Lezzetler: Yorgo Kasabı’nda Hırsız Kebabı, Köyde hellim, özel çiftlikte Kolakas ve daha nicesi.. Girne’den Bafra’ya plaj keyifleri.. Dört duvar arasından çıkıp baştanbaşa Kıbrıs’ı keşfetmek..
DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON
İLETİŞİM

Merdivenköy Mah. Bora Sok. No:1 NİDAKULE
Kat: 7 Göztepe/İstanbul
Telephone:   +90 216 468 88 30
FAX:               +90 216 357 02 32
E-mail:           [email protected]

E-BÜLTEN