İPEK DARGA - Yoga Eğitmeni & Yazar

“Turist gibi değil, gezgin gibi yolculuk yapıyoruz. Seyahat etmenin pozitif gücünü keşfediyoruz. Bizler yeni yerler keşfederken, aslında kendimizi keşfetme yolundayız”.

İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği’nden mezun olan Darga, CTI Coaches Training Enstitüsü’nde başladığı profesyonel eğitimlere, 2000-2013 yılları arasında 13 yıl sürecek Yoga Terapi-Yoga Eğitmen Eğitimi deneyimleri ile Hindistan, Amerika ve Kanada’da devam etti.

“Herkes için Sağlık Antrenörlüğü (HİS Türkiye, 2013), Mindfulness Based Stress Reducton Course (Mindful Academy Solterreno, 2020), Ancient Masterpieces of World Literature (HarvardX, 2020) eğitimlerinin yanında, mindfullnes ve meditasyon (2013-2022) seminerleri verip; yoga eğitmenliği, wellbeing danışmanlığı, sağlıklı yaşam etkinlikleri ve kampları düzenledi. Görme engelli ilkokul çocuklarına yoga egzersizleri (Veysel Vardar İlkokulu) ve fiziksel engelli çocuklarda egzersiz eğitimleri gibi sosyal hizmetlerde görev aldı.

İlk kez 2012 yılında yayınlanan “Yıldızlarla Duruş (Gökyüzü hareketlerine göre egzersizler)” adlı kitabı büyük ilgi gördü. 7 Gün adası (Yaşamsal enerji dönüşümünü anlatan roman, 2017), Mutluluk Rehberi (Uzman yazarlarla kolektif kitap, 2018), Aşk var Düşersen (yeni yaşam, yolculuk ve İlham üzerine kolektif çalışma, 2020) diğer kitapları arasında olup “İnfertility (Doğurganlık ve Yoga)”, “Parkinson Hastalığı ve Egzersizler” üzerine bilimsel çalışmalarda bulundu.

“Seyahat etmek uzmanlara göre kalp ve beyin sağlığımız için ne kadar önemliyse; bu iyi olma hali ile gezmek, aynı ruh sağlığımızı da derinden etkiliyor” diyen değerli hocamız ve yazarımız, şimdi yepyeni “Wellbeing” konseptiyle bizlerle. Gelin neler yaptığımızı kısaca kendisinden dinleyelim:

Gittiğimiz coğrafyalarda; doğaya dokunarak, toprağın yaratıcılığını, kayaların sağlamlığını hissetmek… Soluduğumuz havanın enerjisini hissetmek.. Farklı yerler, farklı lisanlar ve kültürlerle zihnimizin farklı bölümlerini aktive etmek.. Farklı tatları deneyimleyerek, farklı kokuları alarak, farklı manzaraları görerek aslında beş duyu organımızla gezmenin farkını deneyimliyoruz. Zevk almayı kalıcı mutluluğa dönüştürüyoruz. Sonuçta wellbeing journey, iyi hissetmeyi gezerek kalıcı hale getirmek. Biz biliyoruz ki kokular ömür boyu hiç unutulmaz. Gördüğümüz güzellikler unutulabilir ama yaşanan duygu bedenimize kaydolur ve biz güzel anıları biz ne zaman istersek zihnimize geri getirebiliriz. Yeniden ve yeniden o duyguları yaşayabiliriz.

Her sabah yoga ile uyanıp, her akşam meditasyon ile uyuyoruz. Nefes çalışmaları ile daha az yorulup daha çok yürüyoruz. Wellbeing Journey gezilerimizde genel planı bilmekle birlikte detayları yaşadıkça öğreniyorsunuz. Nerede ne yapacağımızı yaşayarak deneyimliyorsunuz. Her şeyi bilmenin yarattığı monotonluk ya da zihin doluluğu değil, bilmemenin yarattığı stresi dopamin etkisiyle yönetmeyi tecrübe ediyorsunuz. Şehirdeki alışkanlıklarınızı bırakıp her konuda gerçek ruhsal özgürlüğü yaşıyorsunuz. Birileri sizin için her şeyi düşünmüş ve planlamış. Siz sadece yaşamaya, hissetmeye odaklanıyorsunuz. Var mı böyle bir rahatlık ve özgürlük? İşte “wellbeing Journey” kendinize yaptığınız yolculuğun diğer adı..

İLETİŞİM

Merdivenköy Mah. Bora Sok. No:1 NİDAKULE
Kat: 7 Göztepe/İstanbul
Telephone:   +90 216 468 88 30
FAX:               +90 216 357 02 32
E-mail:           [email protected]

E-BÜLTEN