AYNUR TATTERSALL - Gazeteci & Yazar

1975 yılında İzmir’de doğdu. 1996 yılında Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV Bölümü'nden mezun oldu. 1996 yılında Aydın Doğan Vakfı ‘Genç İletişimciler Yarışması’nda “En İyi Haber, En İyi Program, En İyi Haber Araştırma” dallarında birincilik elde etti. 1999 yılında, yüksek lisans eğitimini tamamlamak için İngiltere’ye gitti ve çoklu medya alanında özgün eğitim veren üniversitelerden bir olan Gloucestershire Üniversitesi’nde “Medya” bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. İngiliz ‘Ulusal Gazeteciler Birliği’ (NUJ) üyesi olan Tattersall, 2008 yılında Hürriyet Londra Bürosu’nda ‘Doğan Haber Ajansı (DHA) Londra Muhabiri’ olarak göreve başladı.

Aynur Tattersall, çok yönlü dinamik ve renkli bir kişilik. Sadece gazeteci ve yazar değil aynı zamanda seyyah ve kaptan. Dünyanın dört bir köşesinde yaşam ve lider koçluğu yapıyor. Birçok şirket ve ünlü şahsiyetin stratejik iletişim danışmanlığını yürütüyor. Ekolojik ve dengeli yaşama inancının bir yansıması olarak Urla, Çeşme ve Karaburun’da doğa ile barışık taş evler inşa ettirdi, 20 dönümün üzerinde bir alanda organik zeytincilik yapıyor aynı zamanda.

Bedensel ve zihinsel sağlık, sonuç yönelimli liderlik üzerine birebir özel eğitimler veriyor. Birçok dünya kentinin UNESCO kültürel mirası projelerine stratejik danışmanlık sağlıyor. Bugüne kadar Boris Johnson’dan Nicolas Sarkozy’ye, Tayyip Erdoğan’dan Angela Merkel’e, Roger Federer’den İlham Aliyev’e, Melında Gates’den Jens Stoltenberg’e uzanan geniş menzilde liderlerle özel mülakatlar gerçekleştirdi. Gezdikçe insanın yeni şeyler öğrendiğini, “ne kadar uzağa gidersek aslında kendimize o kadar yaklaştığımızı” düşünüyor. Uçaktan indiği her yerde yeni şeyler öğrenmiş: Fiji’de dalgıçlık, Avusturya’da kayak, Alaçatı’da sörf, İngiltere’de tenis. İzlenimlerini okuyucularına içinden yaşayarak, hissederek kendi penceresinden anlatmayı seviyor. 60’dan fazla ülkeye, yüzlerce kente iş ve keyif seyahatleri yaptı. Gördüklerini, tecrübelerini, tattıklarını kaleme alıyor, yayımlıyor Hürriyet Seyahat, Turizm Günlüğü, Travel Essential, BusinessWeek’de. Son kitabı “Hayattan Daha Fazlasını İste” en çok satan kitaplar listesinde. İnançlarını, öğrendiklerini kişiliğinin ayrılmaz bir parçası haline getirmenin önemine inanıyor. İnsanların hayatına dokunmayı seven bir insan. Sait Faik Abasıyanık’ın “Dünyayı güzellik kurtaracak, bir insanı sevmekle başlayacak her şey” sözünü hayat düsturu edinmiş.

Gazetecilik eğitiminden sonra Londra’da, San Fransisco ve New York’ta onlarca iş yönetimi, dijital medya, kişisel gelişim ve liderlik kurslarından geçti, kendisi de dersler veriyor. Yaşamının önemli bir kısmını Londra, Ege ve Nice’de kendi yarattığı doğal, dingin ve yaratıcı ortamlarda sürdürüyor. Şimdi de bilgi ve tecrübelerini, Matilda Travel ile düzenlenen konsept gezilerle keşif tutkunları ile buluşturmaktan mutluluk duyuyor. 

İLETİŞİM

Merdivenköy Mah. Bora Sok. No:1 NİDAKULE
Kat: 7 Göztepe/İstanbul
Telephone:   +90 216 468 88 30
FAX:               +90 216 357 02 32
E-mail:           [email protected]

E-BÜLTEN