AYDAN ÖNDER - Sunucu & Belgeselci

Aydan, tüm dünyayı gezmiş bir televizyon muhabiri, yapımcı ve sunucu.  Ankara'da doğdu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. Gazetecilik aşkıyla daha okul yıllarında Kanal D televizyonu haber merkezinde göreve başladı. 1996-2002 yılları arasında pek çok önemli habere imza attı. Kent- yaşam alanında öne çıkan haberler yapan Aydan Önder İstanbul'da yaşayan evsiz çocukları ve çalışma umuduyla Türkiye'ye gelen yabancıları konu alan önemli dosya haberlere imza attı. Japonya ve Güney Kore'de dünya kupasını takip etti. 2002-2004 yılları arasında Show TV haber merkezinde çalıştı. Yurt içi ve yurt dışında, günlük ana haber bülteni için canlı yayınlardan, dosya haberlere kadar gündemi takip eden pek çok konuda muhabir olarak görev yaptı. 2002 yılında Amerika'nın Irak operasyonu sırasında Ürdün ve Kuveyt'ten bildirdi.

Program yapımcılığına 2005 yılında Kanaltürk Televizyonu'nda formatını ve içeriğini kendisinin oluşturduğu Aş Kendini isimli yurtdışı gezi programıyla başladı. Hazırlayıp sunduğu programın 200'ü aşkın bölümünde, 70'den fazla ülke ve 300'den fazla şehri izleyiciyle buluşturdu. Eşzamanlı olarak aynı kanalda yayınlanan GAGGUK isimli video eğlence programının sunuculuğunu ve yapımcılığını üstlendi.

2016 yılında çekimlerini Brezilya ve Kolombiya'da gerçekleştirdiği ''Bir Fincan Kahve İçin'' belgeselinde kahvenin ve kahve işçilerinin bilinmeyen hikayesini ekrana taşıdı.

''Aslında her şey daha küçük bir çocukken atlastaki ülkelere bakıp hayaller kurmamla başladı. Farklı kültürler ve yaşamlara dair bitmek tükenmek bilmeyen merakım ne mutlu ki bana dünyanın 70'den fazla ülkesinde 300'den fazla kenti gezme fırsatı sundu. "Mesafeleri aşayım, kendini aşayım derken "Aş Kendini" programı ile bu seyahatleri 7 yıl boyunca televizyon ekranlarından sizlerle paylaşmaya çalıştım ama ne dünya biter gezmekle, ne de içimdeki seyahat aşkı.. Şimdi yeni yolculuklara çıkalım diyorum ve bu kez siz ekran başında olmayın, bu keyifli maceraları gelin birlikte yaşayalım!'"

İLETİŞİM

Merdivenköy Mah. Bora Sok. No:1 NİDAKULE
Kat: 7 Göztepe/İstanbul
Telephone:   +90 216 468 88 30
FAX:               +90 216 357 02 32
E-mail:           [email protected]

E-BÜLTEN